You must have Javascript enabled to use this form.

Dossier

In deze rubriek willen wij wat verder in gaan op een aantal specifieke aandachtspunten rond verzekeren en/of beleggen. We proberen ook regelmatig hier dossiers toe te voegen, dus kom regelmatig kijken welke wijzigingen er zijn gedaan.

Airbnb is een verhuurplatform, ook kamerdeelplatform genoemd - opgericht in de VS in 2008 en telt wereldwijd meer dan 3 miljoen adressen - waar online een privé

Sinds 1 januari 2015 zijn de gewesten volledig bevoegd voor successie- en schenkingsrechten.

Huwen of wettelijk of feitelijk samenwonen heeft een invloed op tal van aspecten van het leven.

gezondheid

Wanneer u tijdens uw leven bepaalde goederen schenkt aan uw erfgenamen, vermindert u ook de waarde van het vermogen dat u na uw dood nalaat.

De successierechten in het kader van nieuw samengestelde gezinnen of feitelijk samenwonende koppels kunnen soms erg hoog uitvallen.

sparen

  Op elke storting in een pensioenspaarcontract geniet u een belastingvermindering van 30%. Bovendien wordt u op het einde van de rit voordelig belast aan 8%.

De databank “Aanvullende pensioenen van de tweede pijler” (DB2P) werd opengesteld voor alle werknemers en zelfstandigen.

Wikifin ontwikkelde in samenwerking met Notaris.be een online-erfenissimulator. Hierdoor kan u op eenvoudige wijze onder meer de verdeling van uw nalatenschap

bromfiets

Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven.

Belangrijk om weten is welk TYPE FIETS u heeft want een elektrische fiets is niet zomaar een fiets met een motor.

Je bestelt online een product, betaalt dat ook maar het wordt nooit geleverd.

brand

Als je recht hebt op een schadevergoeding van een verzekeraar, dan moet je soms lang wachten op de uitbetaling ervan. Hoe kan je daar vaart achter zetten?

auto

Eindelijk vrij met je rijbewijs op zak?

fiets

1 September nadert met rasse schreden… Dinsdag 1 September is het weer zo ver, de start van een nieuw schooljaar.

brandweer

Schoorsteen, centrale verwarming, stookolietank... heel wat toestellen en installaties in uw woning moet u regelmatig laten controleren. Wanneer precies?

brand

Checklist Brandveiligheid   Brand kan je hele hebben en houden bedreigen. Door enkele voorzorgen te nemen kan je al heel wat miserie en schade vermijden.   1.

kantoor

De slimme aanpak van uw voorafbetalingen spaart uw eigen middelen Elke zelfstandige, bedrijfsleider of ondernemer met een vrij beroep kent de noodzaak van een i

familie

  U bent jonger dan 35 en u wil graag wat meer centen voor uw toekomstige woon-bouw projecten,  dan is bouwsparen alvast een mooi begin! Wat is Woonsparen?

inbraak

Wist u dat een inbreker het na gemiddeld 3 minuten opgeeft?

Pagina's